Titulo

Командувач АТО видав новий указ - «водневу бомбу» для військових

Начальник штабу АТО генерал-лейтенант Сергій Бессараб видав новий указ, який шокував українських солдатів на передовій - вони назвали його «водневою бомбою». Їм заборонили відкривати вогонь і направляти групи на розвідку. Але найбільше, що вразило в цьому указі - пункт «заборонено захоплювати ворожу територію», тобто ок
упований бойовиками Донбас.
Новину повідомив український військовий Андрій Римарук, передає «Преса України».
Римарук розповів про новий «сумний» указ, отриманий від командувача штабом генерал-лейтенанта Сергія Бессараба командним складом бригад ЗСУ на передовій. Він каже, що їм зараз і так нелегко: активізація боїв на Донецько-Горлівському напрямку призводить до відчутних втрат в рядах українському армії.
«Сьогодні туди прилетіла чергова воднева бомба у вигляді телеграми з Штабу АТО або як я називаю, черговий «висер» генерал-лейтенанта Бассараба. Невеликі витримки, які несумісні з реальністю «Заборона на вихід розвідувальних груп, вогонь не відкривати, категорично заборонено просуватися вперед і не захоплювати ворожу територію», - розповів боєць.
Командири підрозділів, за словами бійця, в черговий раз болісно сприйняли розпорядження зі штабу АТО. Адже, те, що їм забороняють відкривати вогонь, означає зростання кількості 300-х в їх рядах. А розвідка, яка також була заборонена, - така ж необхідність для військових на передовій, як використання комп'ютера фахівцем з ІТ-технологій, порівнює Римарук. Але більш за все, говорить, шокувало формулювання останнього пункту.
"І на останок. Я в…! Звільнення у нас тепер називається захопленням. Гаразд, можна списати на очепятку в сепарському стилі з тонким натяком. Уявляю собі картинку, якщо відксерити цей наказ і дати прочитати всім на передку ... Раніше, під час служби категорично висловився на адресу Бассараба в соціальних мережах. Тоді зі мною намагалися провести якусь виховну роботу. Говорили, що розсекретив незрозумілу військову таємницю та інше. Нічого не вийшло. В результаті був правий. З такими військово-політичними рішеннями і кадровими призначеннями, війна у нас буде тривати десятиліттями і стає на коліна на похоронах будемо все частіше і частіше», - сумно констатує боєць.
Нагадаємо, цієї ночі в зоні АТО відбулося серйозне загострення ситуації. Про це в соціальних мережах пишуть місцеві жителі і волонтери .http://uapress.info

Немає коментарів